кадър Фейсбук/Твърдението така е по целия свят, което се използва за

...
кадър Фейсбук/Твърдението така е по целия свят, което се използва за
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Мимоходом мина, че вече няма да се иска PCR тест за прием в болница

кадър Фейсбук/

Твърдението  " по този начин е по целия свят ", което се употребява за оправдение за връщането на хора от лечебни заведения и гибелта поради хаоса в системата. Това разяснява във Facebook журналистът Миролюба Бенатова.

В обява си по тази тематика тя написа още: 

Мимоходом мина репликата, че към този момент няма да се желае PCR тест за банкет в болница, най-малко при пневмониите. Въпреки че никой не трябва признат на никое място, без подобен тест.
Нищо не се споделя за смяна на цената на пътеката за елементарна пневмония, която е 600 лв., против 1200 за коронавирус.
А повтарянето, че " по този начин е по целия свят ", когато се приказва за връщане на пациенти и гибел на хора, поради хаоса в системата, е извънредно манипулативно. Не знаем детайлите за това " на всички места ". А и в случай че " на всички места е по този начин ", това анулира ли отговорността, съжалението, емпатията, виновността, съболезнованията, признанието за неточности. (?!)
Върнатите, изоставени по стъпала и умряли след това, не са жертва на липса тук-там за коронавирус или претъпкани лечебни заведения. Други са събитията, без значение от старанието на всички обществени представители да пренапишат историята с опорки.
А опорките на пропагандата са:
- Навсякъде е по този начин
- Ако хората бяха спазвали ограниченията, нямаше да е такова ситуацията
- Преекспонирането на смъртни случаи основават " чувство за несправяне " (усещането е отговорно, другояче системата се справя)
- Лекарите и сестрите изнемогват, помогнете им (как)
- Системата е готова, няма пропуснати 8 месеца

Към тезата си за нтовите " опорки ", Бенатова добая:

- Лекарите против ресторантьорите (насаждане на мнение, че против затварянето са единствено ресторантьорите и техния бизнес, като че ли кръчмите съставляват обществото, а това не е правилно. Черно-белият прочит, елиминиращ детайлите и техния разбор, който принизява диалога до профанизиране на тематиката, е главен инструмент на пропагандата).

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР